Siirry sisältöön

Useasti kysyttyjä kysymyksiä Tentsile-majoituksesta:

Mikä on Tentsile?
Tentsile on puiden väliin ripustettu puuteltta tai majoite, joka roikkuu ylhäällä puissa. Tentsile kiinnitetään kolmen paksurunkoisen puun väliin. Teltta ei vahingoita maaperää. Tentsile on englantilaisen arkkitehdin Alex-Shirley Smithin käsialaa ja se on saanut innoituksensa Tähtien Sota elokuvien Ewokien majoista. Smith oli erityisen innostunut puumajoista jo lapsuudessa. Vuonna 2013 Tentsile-teltoista julkaistiin ensimmäinen prototyyppi.

Mihin aikaan voin saapua?
Saapuminen Tentsile-elämysmajoitukseen suositellaan tapahtuvaksi klo 18.00. Varsinkin myöhään syksyllä kannattaa saapua ajoissa, sillä pimenevässä illassa teltoille liikkuminen voi olla haastavaa. Nuorisokeskun Metsäkartanon vastaanotto palvelee klo 20 asti.

Voit toki aina saapua jo aiemmin ja tutustua muuhun alueeseen ennen saapumistasi Tentsile-majoitteeseen. Läheltä löytyvät Haravapuron polku sekä Pumpulikirkon reitti, jotka kuuluvat Tiilikkajärven kansallispuistoon.

Mihin aikaan minun tulee luovuttaa Tentsile-teltta?
Tentsile-teltta luovutetaan seuraava päivänä viimeistään klo 12.

Missä kunnossa Tentsile-teltta ja tarvikkeet luovutetaan?
Odotamme sinun huolehtivan Tentsile-teltan, siihen liittyvien tarvikkeiden sekä telttaa ympäröivän luonnon siisteydestä. Teltta sekä kaikki tarvikkeet tulee luovuttaa samassa kunnossa ja puhdistettuina kuin ne luovuttaessa olivat. Ilmoitathan luovutuksen yhteydessä, jos jokin tarvikkeista on rikki tai huollontarpeessa.
Löytätte tarkemmat ohjeet teltan ohjekirjasta.

Voinko ottaa lemmikkieläimen mukaan?
Valitettavasti lemmikkieläimiä ei voi majoittaa teltassa koska telttakankaassa on repeytymisvaara ja se voi aiheuttaa yöpyjille turvallisuus- ja allergiariskejä.

Voinko perua varauksen?
Peruutukset on tehtävä 7 vuorokautta ennen oman varauksen alkamista. Voit tutustua peruutusehtoihin tarkemmin täällä.

Mitä jos on luvattu huonoa säätä?
Jos Ilmatieteenlaitoksen tiedoksen mukaan alueelle on annettu myrsky- tai tuulivaroitus, on tilaajan mahdollisuus siirtää yöpyminen toiseen ajankohtaan.

Voinko tilata Tentsile-teltalla ollessani lisäpalveluita?
Emme toimita lisätarvikkeita tai ruokaa Tentsile-teltalle yöpymisenne aikana. Varminta on, että varaat kaiken tarvittavan samassa yhteydessä kun teet varauksen Tentsile-elämyksestä. Nuoriskokeskus Metsäkartanolla on mahdollisuus ruokailla sekä pienestä vastaanoton yhteydestä olevasta puodista on mahdollista hankkia mm. retkieväitä.

Mitä jos myrsky yllättää kun olemme majoittumassa?
Ukkosmyrskyn aikana on turvallisinta siirtyä omaan ajoneuvoon tai telttojen läheisyydessä olevaan huoltorakennukseen.
Huolehdi Tentsileen kuuluvista tarvikkeista, niin että ne eivät pääse lentämään kovalla tuulella järvelle. Voit tiedustella vapaana olevia majoitusvaihtoehtoja Nuorisokeskus Metsäkartanolta vastaanoton ollessa auki. Emme kuitenkaan korvaa korvaavaa majoitusta vaan tarjoamme mahdollisuuden majoittua Tentsilessa uudestaan jos myrsky tai ukonilma keskeyttää majoittumisen.

Missä Tentsile-majoitteet sijaitsevat?
Nuorisokeskus Metsäkartanon Tentsile-majoitteet sijaitsevat 300 metrin päästä Tiilikkajärven kansallispuiston rajalta. Jokaiseta teltasta on järvinäköala Ylä-Keyrtitty järvelle. Teltat ovat rauhaisessa paikassa, suojaisessa rinteessä mutta kuitenkin kävelymatkan päässä palveluista. Wc- ja suihkurakennus sijaitsee 200 metrin päässä ja keittorakennus 150 metrin päässä.

Onko villieläimistä minulle vaaraa Tentsile-elämysmajoituksen aikana?
Teltta on niin tiivis mutta kuitenkin tuulettuva, joten sen sisälle ei pääse hyttysiä tai muita ötököitä.

Mihin otan yhteyttä jos minulla tulee jotakin kysyttävää majoitukseen liittyen?

Nuorisokeskus Metsäkartanon vastaanotto palvelee päivittäin klo 8-20. Voit tarkistaa aukiolojat Nuoriskokeskus Metsäkartanon sivuilta.
Saat yhteyden Vaarojen majojen omistajaan puhelimitse numerosta 040-0933508/Eerika klo 9-20. Emme vastaa puheluihin ilta-ja yöaikoina klo 20-9 välillä. Voit toki aina jättää tekstiviestin ja vastaamme siihen heti kun siihen on mahdollista vastata.