Siirry sisältöön

Useasti kysyttyjä kysymyksiä Tentsile-majoituksesta:

Mikä on Tentsile?
Tentsile on puiden väliin ripustettu puuteltta tai majoite, joka roikkuu ylhäällä puissa. Tentsile kiinnitetään kolmen paksurunkoisen puun väliin. Teltta ei vahingoita maaperää. Tentsile on englantilaisen arkkitehdin Alex-Shirley Smithin käsialaa ja se on saanut innoituksensa Tähtien Sota elokuvien Ewokien majoista. Smith oli erityisen innostunut puumajoista jo lapsuudessa. Vuonna 2013 Tentsile-teltoista julkaistiin ensimmäinen prototyyppi.

Mitä eroa on erihintaisilla Tentsile-majoitusvaihtoehdoilla?
Tarjoamme ns. avaimet käteen palvelua, joka sisältää lähes kaiken majoittumiseen tarvittavan eli sinun ei tarvitse tuoda mukanasi omia makuupusseja, lakanoita tai ruuanlaittovälineitä sillä ne kuuluvat tämän majoituksen hintaa. Voit kuitenkin tulla majoittumaan myös omilla eväilläsi. Muista kuitenkin varata retkikeitin, jos olet suunnitellut tehdä ruokaa.

Edullisempi majoitushinta on niille, joilla on omat retkeilytarvikkeet omasta takaa myös ruuanlaittamiseen. Toki ruokia on aina mahdollista tilata meiltä, mutta silloinkin oletamme että majoittujalla on kaikki omat tarvikkeet niiden valmistamiseen.

Mihin aikaan voin saapua?
Saapuminen Tentsile-elämysmajoitukseen tapahtuu klo 18.00. Kaikki majoittujat saapuvat paikalle samaan aikaan. Opas on tuolloin vastassa sinua lähimmällä parkkipaikalla osoitteessa Kiparintie 738, Rautavaara.

Voit toki aina saapua jo aiemmin ja tutustua muuhun alueeseen ennen saapumistasi Tentsile-majoitteeseen. Esimerkiksi voit vierailla Kiparin näkötornilla ihailemassa maisemia tai uimassa läheisellä Hiekkahäikän uimarannalla.

Mihin aikaan minun tulee luovuttaa Tentsile-teltta?
Tentsile-teltta luovutetaan seuraava päivänä viimeistään klo 12.

Missä kunnossa Tentsile-teltta ja tarvikkeet luovutetaan?
Odotamme sinun huolehtivan Tentsile-teltan, siihen liittyvien tarvikkeiden sekä telttaa ympäröivän luonnon siisteydestä. Teltta sekä kaikki tarvikkeet tulee luovuttaa samassa kunnossa ja puhdistettuina kuin ne luovuttaessa olivat. Löytätte tarkemmat ohjeet teltan ohjekirjasta sekä saatte ohjeet oppaalta.

Voinko ottaa lemmikkieläimen mukaan?
Valitettavasti lemmikkieläimiä ei voi majoittaa teltassa koska telttakankaassa on repeytymisvaara ja se voi aiheuttaa yöpyjille turvallisuusriskejä.

Voinko perua varauksen?
Peruutukset on tehtävä 7 vuorokautta ennen oman varauksen alkamista. Voit tutustua peruutusehtoihin tarkemmin täällä.

Mitä jos on luvattu huonoa säätä?
Jos Ilmatieteenlaitoksen tiedoksen mukaan alueelle on annettu myrsky- tai tuulivaroitus, on tilaajan mahdollisuus siirtää yöpyminen toiseen ajankohtaan.

Voinko tilata Tentsile-teltalla ollessani lisäpalveluita?
Emme toimita lisätarvikkeita tai ruokaa Tentsile-teltalle yöpymisenne aikana. Varminta on, että varaat kaiken tarvittavan samassa yhteydessä kun teet varauksen Tentsile-elämyksestä. Tällöin toimitamme tilatut tarvikkeet ja ruuan paikalle majoituksen alkaessa.

Mitä jos myrsky yllättää kun olemme majoittumassa?
Ukkosmyrskyn aikana on turvallisinta siirtyä omaan ajoneuvoon.
Huolehdi Tentsileen kuuluvista tarvikkeista, niin että ne eivät pääse lentämään kovalla tuulella järvelle.

Missä Tentsile-majoitteet sijaitsevat?
Kipari Tentsiles -kohde sijaitsee Kiparilla Rautavaaralla Keyritty-järven rannalla. Telttojen tarkkoja koorinaatteja ei ole ilmoitettu. Näin Tentsile-elämykselle pyritään takaamaan mahdollisimman paljon omaa rauhaa.

Onko villieläimistä minulle vaaraa Tentsile-elämysmajoituksen aikana?
Teltta on tiivis, joten sen sisälle ei pääse hyttysiä tai muita ötököitä. Lämpiminä kesäpäivinä on mahdollista nähdä hiekkarannalla auringossa lepäilevä tai ohikulkumatkalla oleva kyykäärme. Tällöin kyy on parasta jättää omaan rauhaan. Kyyn puriessa tulee aina hakeutua hoitoon.

Tentsile-elämys sijaitsee järven rannalla, voinko siis kalastaa siellä?
Omalla mato-ongella kalastaminen on sallittua. Muuhun kalastamiseen tarvitset kalastusluvat. Kalastuslupiin liittyvä tieto löytyy Rautavaaran kunnan sivuilta.

Mihin otan yhteyttä jos minulla tulee jotakin kysyttävää majoitukseen liittyen?
Saat yhteyden Vaarojen majojen omistajaan puhelimitse numerosta 040-0933508/Eerika klo 9-20. Emme vastaa puheluihin ilta-ja yöaikoina klo 20-9 välillä. Voit toki aina jättää tekstiviestin.