Siirry sisältöön

Telttakirja Nuorisokeskus Metsäkartano

Tervetuloa majoittumaan Vaarojen majojen Tentsile-elämysmajoitukseen Rautavaaralle Nuorisokeskus Metsäkartanolle

Toivotamme sinulle elämyksellistä ja turvallista viipymistä Vaarojen majoissa sekä makoisia unia luonnon keskellä lähellä kauniin kansallispuiston maisemia.

Kiitos, että valitsit tulla majoittumaan juuri meille.

Olemme koonneet tähän tärkeitä toimintaohjeita. Toivomme, että toimintaohjeet auttavat lisäämään sinun ja tulevien majoittuvien myönteistä majoituskokemusta.

Olet meille tärkeä❣️

Hätätilanteessa

Hätätilanteessa soita 112. 

Suosittelemme lataamaan omalle kännykälle Hätäkeskuksen Suomi 112 -sovelluksen.

Lähin osoite on:

METSÄKARTANONTIE 669, RAUTAVAARA

Pelastuskoordinaatit:

P 63°  35,177'  ja  I 28° 33,656'


Myrskyvaroitus tai ukonilma

Jos alueelle on luvattu myrskyvaroitus tai kova myrsky nousee, pyydämme sinua poistumaan teltoista läheisimpään huoltorakennukseen. Savotta-nimisestä rakennuksen päädystä (päärakennusta vastapäätä) löytyy turvahuone, joka on aina auki. Jos majoittuminen Tentsile-teltassa ei ole myrskyn tai ukkosen takia mahdollinen, voit majoittua meillä saman kesän aikana uudestaan maksutta (tutustu lisäksi varausehtoihin).

Jos joudut väistämään myrskyä, voit tiedustella vapaita majoitusmahdollisuuksia Metsäkartanolta vastaanoton aukiolojen puitteissa. Emme korvaa majoittumista muissa majoittumismuodoissa.

Huolehdi myrskytilanteessa, että kaikki tavarat ovat varmasti teltan sisällä, etteivät ne lennä tuulen mukana metsään tai järvelle.


Varusteet miellyttävää yöpymistä varten

Varmista, että sinulla on seuraavat tarvikkeet mukana:

 • vedenpitävä tarvikekassi (dry bag)

 • makuupussi (vähintään kolmen vuodenajan makuupussi)

 • makuupussin lakana

 • tyyny

 • (irrallinen makuualusta)

 • Tentsile-teltan alusta (asennetaan teltan sisälle)

 • ensiapulaukku (ensiapulaukun sisältä löytyy myös otsalamppu)

 • telttakirja (sis. kynä ja vieraskirja)

Huolehdi, että tarvikkeet pysyvät kuivina ja kuljeta niitä sadekelillä ainoastaan niille varatussa tarvikekassissa.

Lisäksi varmistu siitä, että sinulla on mukana:

 • lämmintä vaatetta esim. villakerrasto ja villapaita (myös puettavaksi päälle makuupussin sisälle)

 • villasukat

 • pipo

 • hanskat

 • henkilökohtaiset peseytymisvälineet

 • jos valmistat itse ruuan, varmista että sinulla on mukana: kuksa tai vastaava juomakuppi, lautanen ja lusikka. Ruuanvalmistusvälineet löytyvät leirintäalueen keittiöstä.

Juomakelpoista vettä on saatavilla leirintäalueen vesipisteitä.


Leijuva Tentsile-teltta

Turvallisuus
Teltan kunto ja sen kiinnitykset tarkastetaan ennen jokaista majoittujaa. Jos epäilet, että teltta ei ole turvallisesti asennettu tai teltan osissa on rikkoontumisen merkkejä, niin ota yhteyttä Metsäkartanon vastaanottoon +358 40 839 6350.

Ethän koske teltan kiristysliinoihin omatoimisesti. Niihin koskeminen voi aiheuttaa vaaratilanteen.

Suihkutettavien hyönteismyrkkyjen käyttö on kielletty teltan sisällä ja teltan välittämässä läheisyydessä. Teltta suojaa hyönteisiltä.

Teltan maksimikapasiteetti on 400 kg.

Teltta on tarkoitettu rauhalliseen oleskeluun, teltta ei kestä hyppimistä.

Lemmikkieläinten ottaminen teltan sisään on valitettavasti kielletty sekä allergia- että turvallisuussyistä. 

Tentsile-teltan sisäänkäynti ja telttaan kulkeminen
Telttaan mennään sisälle teltan pohjalta olevasta aukosta. Tentsileen kuuluvat narutikkaat, joiden avulla on mahdollista nousta telttaan sisälle.

Teltan sivussa olevia luukkuja ei ole tarkoitettu kiipeilyyn eivätkä ne toimi sisäänkäynteinä.

Kengät jätetään teltan alle tai laitetaan teltan sisällä tai ulkopuolella oleviin päätypusseihin. Teltan sisällä ei liikuta kengissä.

Telttakangas
Teltassa on sateenpitävä telttakangas, joka voidaan ottaa pois väliaikaisesti. Huolehdi telttakankaan säilyttämisestä. Ethän jätä telttakangasta ulos.

Huolehdi varsinkin tuulisella kelillä, että irtonainen telttakangas ei pääse lentämään järvelle.

Asettaessasi sateenpitävää kangasta takaisin, ota huomioon, että kangas ei ole symmetrinen. Seuraa telttarungon muotoa ja vertaa sitä kankaaseen. Väärin asennettuna kangas ei suojaa telttaa kunnolla.


Majoituksesta lähteminen

Majoituksesta lähdetään viimeistään klo 12.


Ennen majoituksesta lähtöä

Aseta telttakangas paikoilleen ja sulje kaikki vetoketjut kiinni

 • Huolehdi ettei roskia jää maastoon

 • Lajittelethan roskat niille varattuihin roskiksiin wc-ja suihkurakennuksen päätyyn

 • Palauta lainassa olleet tarvikkeet vastaanottoon ja kerro jos tarvikkeet tarvitsevat erityistä huoltoa tai jokin on mennyt rikki

 • Siisti teltan lattia pienen harjan ja rikkalapion avulla jotka löytyvät teltasta

 • Muista tarkistaa, että otit mukaan kaikki omat tavarasi

 • Kirjoita telttakirjaan

 • Laitathan tikkaat teltan sisäpuolelle.

Kiitos kun huolehdit teltasta ja tarvikkeista ♥️


Vastuullisuus

Pidetään huolta itsestämme, toisistamme ja luonnosta.

Emme suosittele tupakkatuotteiden käyttöä majoittumisen aikana. Tupakoinnista aiheutuvat myrkyt vahingoittavat luontoa sekä myös ympärillä olevien ihmisten terveyttä. Raskasmetalleja ja muovia sisältäviä tupakantumppeja ei saa heittää luontoon. Tällä tavoin suojaamme myös telttaa vaurioitumiselta.

Emme suosittele käyttämään höyrystyviä hyönteismyrkkyjä (kauppanimet Ryobi & Termacell). Nämä myrkyt sisältävät tehoainetta, joka on erittäin vaarallinen vesieliöille. Toivomme, että Ylä-Keyritty-järven monimuotoinen vesieliöstö saa elää myrkyttömästi. Pienillä teoilla on merkitystä. Huomioi, että kansallispuiston alueella näiden tuotteiden käyttäminen on kielletty. Kerrothan tästä myös omille retkeileville ystävillesi.Nähtävyyden ja retkikohteet lähellä

Löydät retkeilyinfoa teltan telttakirjasta. Nuorisokeskus Metsäkartanon vastaanotto opastaa sen ollessa auki ja löydät sieltä karttoja esim. Tiilikkajärven kansallispuiston alueelle. Matkailuinfoa löytyy kattavasti Rautavaaran kunnan sivuilta www.rautavaara.fi/matkailijoille sekä Vaarojen majojen sivuilta www.vaarojenmajat.fi


Yhteydenpito meihin

Nuorisokeskus Metsäkartanon vastaanotto vastaa kaikkiin telttoihin liittyviin tiedusteluihin numerossa +358 40 839 6350.

Saat yhteyden Vaarojen majoihin puhelimitse klo 9:00-20:00 välillä. Soitamme sinulle mahdollisuuksien mukaan takaisin, jos emme pääse heti vastaamaan. Voit myös jättää tekstiviestin ja vastaamme siihen.

+358 40 09 33 508/Vaarojen majat


Palautteesi merkitsee meille paljon

Toivomme, että kirjaat telttakirjaan omat kuulumiset

Kokemuksesi on meille tärkeä. Haluamme tietää mitä voisimme tehdä toisin ja mikä onnistui erityisen hyvin. Ehkä sinulla on myös hyviä ehdotuksia siihen, miten voisimme parantaa majoituskokemusta.

Voit jakaa kokemuksesi somessa käyttäen seuraavia tunnisteita #vaarojenmajat #metsäkartano #visitrautavaara #rautavaara #iisalmijatienoot #tentsile. Jaamme myös mielellämme majoittujiemme kokemuksia omilla kanavillamme, jolloin voit merkitä julkaisuusi @vaarojenmajat ja @metsakartano.

Otamme mielellämme vastaan kaikenlaista palautetta ja kehittämisideoita. Palauteviestejä voi lähettää WhatsApp-viestillä tai tekstarilla +358 40 09 33 508 tai voit myös laittaa viestiä Instagramin ja Facebookin kautta.

Toivomme, että tulet viihtymään ja että näemme vielä uudestaan!